Seniorer

Informasjon fra Seniorgruppen

Av: Anita Mathiesen  |  Publisert: 1. mai 2024  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Velkommen til ny utesesong og en kort oppsummering av vintersesongen

Vi ønsker alle Seniorer hjertelig velkommen til å delta i våre turneringer og til å spille golf på vår nydelige hjemmebane!

Seniorkomitéen har planlagt utesesongen og turneringene er opprettet i Golfbox. Torsdag er med noen få unntak Seniordag og vi spiller på dagtid! Det kan selvfølgelig være vanskelig for de yngre seniorer å delta en vanlig arbeidsdag, men kanskje kan man flekse og likevel være med og spille av og til. Dere er alltid hjertelig velkomne! 

Vi starter  sesongens turneringer med  en Texas Scramble turnering fredag 10. mai.  Deretter kommer vi til å alternere mellom ulike turneringsformer, de fleste handicap-tellende, men også lagkonkurranser. Vi planlegger også å gjennomføre Sommergolf i juli.

I år som i fjor vil vi arrangere mixed matchplay og det kommer egen informasjon om dette.

Vi gleder oss til å ønske kjente velkommen tilbake og til å kunne ønske nye hjertelig velkommen til Seniorgruppen.

Men seniorene har høy aktivitet og begrenser ikke sitt golfspill til sommerhalvåret. Vi har spilt simulatorturneringer hele vinteren 2023/2024. og holdt golfsvingen vedlike. Halvard Lesteberg har oppsummert vinterens aktiviteter på ToppGolf.

Det ble arrangert 23 konkurranser i løpet av sesongen, det samme som året før. I gjennomsnitt var vi 16,4 startende, mot 14,8 året før. Ingen spillere deltok i alle konkurransene, men 10 spillere deltok 18 eller flere ganger. I løpet av sesongen var totalt 35 forskjellige spillere innom.
Totalt 15 spillere har vunnet en eller flere turneringer. Det må sies å være bra og kan tas som en indikasjon på at vi har truffet rimelig greit med systemet for hcp-justering. Men det noteres også at kun 5 spillere sto for nær 60% av alle seirene. Bernt, Kjus og Sandvei har alle vunnet 3 ganger.
Vinnere av closest to pin ble kåret i 19 av de 23 konkurransene. 12 personer delte på disse seirene. Også her kan vi notere at kun 4 spillere sto for 60% av alle seirene. Skjennald er kongen av closest to pin med 4 seire. Det skal også nevnes at en closest to pin ble vunnet som hole in one. Den dyktige spilleren var Thoresen.
Når det gjelder longest drive har 4 personer hatt driver på mer enn 200 meter. Disse 4 sto for noe over halvparten av alle longest drive med en gjennomsnittlig lengde på hele 208 meter. Etter sesongens siste turnering sto disse 4 med et gjennomsnittlig hcp på 11,6. Bernt vant hele 5 av longest drive konkurransene, fulgt av Gjerde og Skjennald, begge med 3 seire. Den lengste driven gjennom sesongen sto Gjerde for med 228 meter. 8 spillere har hatt driver på 188 meter og mer. Disse 8 spillerne har et gjennomsnittlig hcp på 14,6. Når vi så vet at halvparten av alle spillerne har hcp på mer enn 20, så er det ganske innlysende at de aller fleste av disse reelt sett ikke deltar i konkurransen om longest drive. Dette er kanskje noe å tenke på for senere turneringer.
 

Vil du vite mer om Seniorgruppen, er det bare å ta kontakt med oss 

Hilsen

Seniorkomitéen
Babs, Inger-Anne, Arnulf, Reidar og Anita (leder)